TOP Trustpilot

GOTS-certifierad

Som tillverkare av högkvalitativt handstickgarn har LANA GROSSA en uttalad prioritering av djurvälfärd och hållbarhet. Ett ständigt ökande antal Lana Grossa-garn är GOTS-certifierade.

Global Organic Textile Standard (GOTS) är en global standard för bearbetning av textil av organiskt producerade naturfibrer och är därför en viktig kvalitetssäkring av textilier. Den definierar miljökrav längs hela textilproduktionskedjan, liksom sociala kriterier. Kvalitetssäkring sker genom oberoende certifiering av hela textilförsörjningskedjan.

GOTS

ursprungsländer

Lana Grossa står för transparens, så garnens ursprungsländer och produktionsplatser är tillgängliga för alla kunder. Här hittar du en översikt över de naturliga material som används i Lana Grossa garn.

Råvarorna för Lana Grossa ull kommer företrädesvis från regioner där, av klimatskäl, orsaken till mulesing inte finns. Många merino-garn kommer därför från Sydamerika. Hela sortimentet är garanterat mulesing-fritt sedan 2020.

Vår / Sommargarn 2024
Höst / Vintergarn 2023/24

När det gäller kraven på finhet och fiberstruktur av råull är Australien och Nya Zeeland oundvikliga som ursprungsländer, och här bekräftar leverantörerna att även denna extrafina merinoull är garanterat mulesingfri.

Garn-Trends made in Italy

Grundläggande krav för tillverkning av Lana Grossa-garn är överensstämmelse med miljöriktlinjer och rättvisa arbetsförhållanden.

Lana Grossa FILATI

Detta gäller både råvarorna och produktionen av garn. LANA GROSSA-garn produceras främst i ledande italienska spinnerier. Alla företag följer EU-föreskrifter för effektiva resursanvändning och socialt och miljömässigt kompatibla standarder, samt miljötekniska standarder som informerar och informerar om miljöhantering, kemikalier och deras användning, kvalitetshantering, hälsoskydd och arbetssäkerhet.

Lana Grossa följer också den standardiserade europeiska förordningen om textilmärkning, som informerar konsumenterna om råvaruinnehållet i produkterna. För Lana Grossa är Italien det bästa alternativet till råvaror, på grund av kvalitetskontroll men också på grund av de kortare transportvägarna, som är en annan pluspunkt när det gäller logistik.